Suositukset


The Miracle of Israel and President Truman

Truman.fi   Risto Huvila   In English   Media/calendar   Suositukset

Suositukset Risto Huvilan kirjalle Israelin ihme ja presidentti Truman


Lue Reijo Telarannan kirja-arvosteluHuvilan kirja on mielenkiintoinen ja jännittävä tarina maalaispojasta, josta kasvoi yllättävienkin käänteiden kautta sankari, arvostettu suurvaltajohtaja ja valtiomies, presidentti Harry S. Truman. Samalla kirja on mukaansatempaava kuvaus nykyisen Israelin valtion syntyhistoriasta ja presidentti Trumanin ratkaisevasta roolista pitkässä, yli 2000 vuotta kestäneessä tapahtumaketjussa, jonka tuloksena syntyi Luvattu maa sellaisena kuin me sen tänä päivänä tunnemme. Huvila onnistuu kirjassaan loistavasti osoittamaan, miten yksi mies voi uskonsa, näkemyksensä ja peräänantamattomuutensa avulla muuttaa historiaa.


Ilkka Virtanen, päätoimittaja, Valitut Palat


Israelin ihme ja presidentti Truman on Israelin valtion syntyä mielenkiintoisesti kuvaava teos, jossa historialliset ja poliittiset tapahtumat peilautuvat Raamatun tekstien valossa. Presidentti Harry S. Trumanin roolia ja merkitystä siinä prosessissa ei ole aiemmin suomeksi kerrottu. Yhden ihmisen kuuliaisuus ja usko Raamattuun toi hänet maailmanhistorian merkittävien päätösten tekijäksi. Meidän sukupolvemme on sittemmin saanut nähdä juutalaisen kansan palaavan kotimaahansa ja Raamatun profetioiden toteutuvan; teoksella on syvästi puhutteleva sanoma.


Sari Essayah, kansanedustaja, Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen


Risto Huvilan kirja on ainutlaatuinen faktoihin ja Raamattuun perustuva dokumentti. Uskon, että monet saavat ymmärrystä Israelin syntymisen ihmeestä, joka osoittaa Jumalan pitävän lupauksensa omaisuuskansaansa kohtaan. Lukija tempautuu myös mukaan mielenkiintoiselle matkalle mm. seuraamaan, miten valtionjohtajat, kuten presidentti Truman, vaikuttivat Israelin valtion syntymiseen. Risto on todella perehtynyt aiheeseen ja nostanut esille kohtia Raamatusta, jotka saavat lukijan oivaltamaan Jumalan suvereenisuuden ja uskollisuuden. Kirja valaisee Sanan totuuden ja antaa ilmestystä tulevasta. Juuri siksi jokaisen kristityn tulisi lukea tämä kirja.


Fredrik Ekholm, Israelin kunniakonsuli


Risto Huvila tarjoaa kattavan, kristillisesti kantaaottavan esityksen presidentti Harry S Trumanin – ja hänen kristillisen uskonsa – keskeisestä roolista Israelin valtion synnyssä. Samalla saamme laaja-alaisen katsauksen kristillisen ja juutalaisen sionismin koko moderniin historiaan. Lämpimästi suositeltava, tulkinnoissaan haastava tietopaketti niille, joita kiinnostavat Raamatun Israeliin liittyvät profetiat ja se, miten Jumala on lähihistoriassamme käyttänyt poliittisia päättäjiä niiden toteuttamisessa.


Markku Ruotsila, Pohjois-Amerikan kirkkohistorian sekä Yhdysvaltain ja Ison-Britannian historian dosentti


Risto Huvila on perusteellisesti tutkinut ja kirjoittanut, kuinka Israelin valtio ihmeellisellä tavalla ja vastoin kaikkea järkeä palasi maailmankartalle 1948. Se on kiehtova tarina ja totuus siitä, miten Jumala käytti yhtä miestä ja maailman voimakkainta valtiota suunnitelmansa toteuttamisessa, kaikesta vastustuksesta huolimatta. Tarina joka suurimmalta osalta maailman ihmisiltä ja jopa asiantuntijoiltakin on tähän saakka ollut hämärässä.


Peter Didrichsen, museonjohtaja, Guatemalan kunniakonsuli


Lauluntekijä ja muusikko Jumalan armosta, Risto Huvila on yksi harvoista lähihistorian harrastajista, jolle kiinnostus historiaan ja rakkaus Raamattuun on herättänyt innostuksen tutkia Raamatun profetioiden ja lähihistorian avaamia näköaloja aikamme mielenkiintoisiin tapahtumiin Israelin ja suurvaltojen välisissä suhteissa. Risto Huvilan syvällinen perehtyneisyys USA:n presidentin Harry S. Trumanin merkittävään panokseen Israelin valtion itsenäistymisessä ja juutalaisten paluussa muinaiseen kotimaahansa tekee lukijaan vaikutuksen, ajattelipa lukija mitä tahansa Lähi-idän poliittisesta tilanteesta ja Israelin valtion syntyyn johtaneista syistä. Tämä kirja on samalla katsaus monille tuntemattomiksi jääneisiin kulissien takaisiin tapahtumiin, jotka edelsivät Israelin valtion syntyä ja juutalaisille avattua mahdollisuutta palata isiensä maahan. Kirjasta huokuu samalla vahvana luottamus Jumalan lupausten ja johdatuksen toteutumiseen kansojen historiassa. Sille, joka haluaa tietää enemmän Lähi-idän nykytilanteen taustalla vaikuttavista persoonista ja tekijöistä, tämä kirja tarjoaa monia mielenkiintoisia näköaloja.


Jouni Turtiainen, kirkkoherra


Ajankohtainen, rohkea ja selkeä puheenvuoro, joka valottaa Israelin historiaa, oikeutta omaan maahansa ja liittää siihen yksilöiden ihmeellisiä kohtaloita ja johdatuksia. Ei ole epäilystäkään, etteikö tälle kirjalle ole selkeä tarve tässä Israeliin ja palestiinalaisalueeseen liittyvässä poliittisuskonnollisessa valhepropagandan maailmassa. Kirja on innostava ja sujuvasti kirjoitettu. Ottaa otteeseensa ja laittaa miettimään: olenko valmis hyväksymään tosiasiat, kuinka rehellinen olen valmis olemaan Israelin olemassa olon oikeutuksesta.


Antero Laukkanen, kansanedustaja


Kun julkaisimme keväällä 2015 Tosimies-lehdessä Risto Huvilan artikkelin ”Presidentti Truman ja Israelin itsenäistyminen” se sai positiivista palautetta lukijoiltamme, ja on pakko myöntää, että itsekin innostuin artikkelin sisällöstä. Tuolloin ei Ristolla ollut vielä suunnitelmia aiheen laajentamisesta kirjaksi asti, mutta onneksi tuo ajatus syntyi lopulta. Risto on tehnyt käsittämättömän määrän tutkimustyötä kerätessään aineistoa kirjaansa varten, mutta työ on ehdottomasti ollut kaiken vaivan arvoista. Israelin historiasta avautuu aivan uusi näkökulma, johon kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli haluaa ymmärtää maan nykyistä tilannetta median yksipuolisen uutisoinnin taustalla.


Kimmo Janas, päätoimittaja, TosimiesTilaa Israelin ihme ja presidentti Truman täältä.